♥ that's my cikarO ♥

Monday, 12 August 2013

♥ first time puas ..... ♥

first time puas ?? ishkkk apekah ?? tajuk entry ntah hape2 kan .. pelik je bunyik ..aipp !! tamo pikir bukan2 keyh .. ehh ? sape yang pikir bukan2 nih ?? #_# hahaha .. haaaa .... tahun nih eva first time balik beraye di Kedah bersame husband and anak teruna eva coz saje nak tayang larhhh khannn yang hubby and baby boy eva hensom habaq hanggg kat kampung tuuuu ... hahahahaha ... senget  ..... plus ... eva yang sibuk macam mak menteri nih dah lame sangat tak balik kedah ... so tahun nih balik sane ... rase cam puasssss sangat sangat ... hamoihhhh .... pastuh ... eva melantak habis lemang kat setiap umah .... mane taknye .. kat Klang kampung hubby banyak lontong ngan nasik impit jerr ... susah nak jumpe lemang2 nih .... hubby eva jawa ..
jawa tok tok lah kate kan ... O_o
tapi kan nak balik kedah eva tak tahu jalan dalam ... so meredah lah dari Klang ke Kedah melalui highway ke utara then exit kat tol Juru .. masuk Kulim and sampai umah Arwah Tok eva ... jem pulakkk sepanjang jalan ... perghhhhh kejang kaki sampai tak rase macam ade kaki .. ayat hubby eva bile kaki dye kebas .. haha .. fuhhhh lenguh kaki eva ... tapi bukan lenguh drive .. lenguh mangku baby boy eva tydoo sepanjang perjalanan ... then sape yang drive?? opkoz la hubby yang drive .. baru lah gentleman kan ....
tengokkk ... bergerak macam segerombolan siput b#$%i becoz tersangat lahhh lambat pergerakan ... #_#
start dari sebelum rawang sampai sebelum tol Juru ... erkkk perjalanan 5 jam jadi 9 jam lebih ,,, 
then ... setelah berpulas mulas memandu dari Klang .. akhirnyee sampai jugak ke destinasi eva iaitu di daerah Baling, Kedah ... tapi disebabkan penghuni rumah yang ramai ... eva terpakse menginap di rumah bapak saudagha eva ... tapikann yang syoknyaaa ... eva jumpak satu cardboard di tampal dalam rumah beliau ... 
hubby eva gelak coz dye ase kelakar .. bagi eva lak .. patotnyee lawan cakap ibu lah kene bagi 8 rotan .. ibukan penting .. plus syurga tu di bawah tapak kaki ibu ... #_# pertahankan hak ibu sejak2 bergelar ibu.. haha
so ... kiteowang pusing habis satu kampung coz lambat lagi nak balik kan .. sah2 lah tahun depan punye raye plak kan ... huhu ....... then raye kedua dah gerak balik Ipoh untuk beraye di rumah parents eva pulakk ... huhu ....... so sebelum sampai Ipoh .. eva and hubby at perhentian Sungai Perak yang dekat ngan Ipoh tuh .. so pas solat ... nak lerr makan bagi tenaga ... nak drive kan .... walaupun eva tak drive tapi perlukan tenaga jugak lah nak menjaga anak teruna eva yang superb cute tuh ... so sementare tunggu makanan .... anak teruna eva wat muke kebosanan kecomelan keterserlahan beliau .... hahhahahaha ...

kecian dyee ... nunggu lame sampai bocan yee ... ramai sangat owang kat R & R tuh ..  ~_~
then sampai lah kteowang kat Ipoh .... sok nye plakkk pagi2 dah gerak ke Bota .. umah member hubby and terus ke Sabak Bernam ... kampung sebelah hubby plakk .... hamek kau ... tahun nih beraye sakan ..... seronokkk sebab ade baby boy this year ..... habis ditunjuk kat sume anak teruna mummy yang hensom superb cute nih ... so cite dye ... hari raye kelima .. eva dah start keje but ramai opis mate yang still in raya mood on leave ... so sunyi sikit opis ... banyak chinese and japanese workers jewp ... eva melayu ke berape nth ... boleh kire ... kenapa tak cuti ??? saje ........... rajin ! erkkkkk rajin ker ? adehhh penat tak habis lagi ..

p/s: this year ... eva celebrate at Kedah ,, Ipoh ,, Bota ,, Sabak Bernam ,, Tanjung Karang ,, Kuala Selangor ,, Sekinchan ... erkkkkk #_# .. so many place wants to write down but soooooo lazy ... hehehehehe then the motive is I'm sacrificed ~

4 comments:

akmaL said...

selamat hari raya..cute sgt budak tu ^^

Nurul Farahizzati said...

selamat hari raya sis :) wahh.. bagus nya letak hukuman mcm tu.. baru anak2 takut kan.. haha..

fa said...

comelnya bdak tuuuuuu.. geram.. btw. selamat hari raya :)

sha my heart said...

selamat hari raya.
comel. nak juga gigit dia. tapi apa kan daya, tak ada anak dan belum kahwin lagi. tapi suka budak2 =)