♥ that's my cikarO ♥

Tuesday, 10 September 2013

♥ Officemate Melampau ??! ♥

haaa ... hari nih tak ade isu shopping ke ..sale ke ..tak pun ape-ape petua kecantikan ye .. hari nih nak citer pasal satu topik yang eva rase sume owang merasainye .. plus bagi mereka yang bekerja lah khannn ... yang goyang perut gemukkan kaki tuh tak tahu lah khann ... keje office tu mencabar ke tak ?? mungkin bagi mereka yang dengar rase macam ..' wow ... dia tuh keje kat opis la ..mesti best ...' 'mesti gaji dia banyak kan ..' 'mesti keje goyang kaki je ..' mesti mesti mesti mesti larhh..... khannn ..
padahal tak tahu engkho .. keje opis tuh mencabar tawu tak .. tengah keje banyak tak menang tangan ... sampai tekan button keyboard tu kuat-kuat macam nak terkeluar dah button tuh ... kene pulak .. time tuh ade lak boss-boss atau mane-mane staff marah kite .. terus rase nak hempuk-hempuk kepala kat meja opis tu kan .. (~_~) ..... lepas owang tersebut blah dari tempat kite ... ade tak u alls marah-marah balik sorang-sorang ?? lantaran nak marah depan-depan tak mampu takut esok tak payah datang keje dah .. oke .. nyorok bawah meja lepas tu maki-maki dia konon ade owang lain yang cakapkan  (#_#) ....
tapikan ...... dalam situasi keje dalam office nih .. pernah tak u alls bermasam muke ngan mane-mane staff sebab dia cari pasal atau u alls yang tak bape berkenan ngan dia ??? plus yang sukeeeee sangat bawak mulut nih ?? kalau ade ... ouhhh damn ~ ... camne nak keje ngan staff yang macam tu ...nak berhadapan ngan dia hari-hari lagi ... tengok muke dia lagi ... adehh ... pakai beg kertas sarung kat kepala then buatkan lubang utk hidung ngan mulut jer .. mata tak payah sebab tak nak tengok dia khann .. hohoho .... 
anyway ... u alls mesti tawu kan ... jangan campurkan urusan peribadi dengan kerja right ? ,.... so untuk jadi staff yang profesional ... u alls kene la pandai cover rase meluat .. nyampah ... tak suke .. tak nak pandang muke dia tuh kat dalam-dalam hati u alls ... means bile berkaitan ngan keje .. nak tak nak ... kene gak deal ngan dia kan .. so .... be matured and profesional keyh ! ... so cuba try test sedaya upaya untuk tidak mencampurkan urusan keje dengan peribadi .. by the way ... tak sume owang mampu kan ... so pada pendapat kowang .. nak wat camne .. or share kat eva ...pengalaman yg kowang penah rase ... kot-kot leh eva amek tips (^_^) ... bak kate hubby eva ... tak payah cakap banyak ngan staff means tak payah rajin or ramah sangat menegur or borak kosong lagho tak tentu pasal  .. buat je keje tu sowang-sowang ... hohohoho ..

p/s :  eva just share this story becoz a lot of my friends suke story morey kat eva sal officemate dowang .. eva dlm opis sndirian jewp  .. xde opismate.. huhu .. so bermasam muke ngan pc .. fail2 and dokumen jewp (#_#)  .. so u alls tolonglah komen or share u alls nye pengalaman 'besttt' tu  .. pliss (-_-)

4 comments:

NAE said...

i keje opiz gak dear... dalam mase same jage cc bos i gak ... orang luar senang lah cakap kita yang keje opiz ni kje senang je , ngadap pc lah ape ,, takyah tension2 ,, depa sume taktau kita lagy tension berbanding depa !! haih... tapi yang bestnya..cek takde opismate..kje sowg ..kalau bermasam muka pun dengan bos sendiri ja..hahaha :D nak bg tips ape eak?? kena sabar jela...alah bisa tegal biasa.. kekekeke

Eva DaNiaL said...

Haaaa .. Same lah kite .. Anyway ... Best ✗ best .. Kite je yg tawu

Uzair Othman said...

semua keje ssh..tak ada yang senang :)

Nizam Ijam said...

penat beb keje opis..huuhuh