♥ that's my cikarO ♥

Monday, 20 February 2012

♥ Duit Mencurah-Curah ?? ♥

wut wutt!! hyep all ,, (^_^) ,, windu Eva tak ? ahakzs! ... oke2 ,, larhh? sampai ade yang nangis coz windu? ouchh!! terharu babe!! ~ ,, haha ... =P ,,
pernah dengar tak duit mencurah-curah ?? haaa mesti tak pernah kan ? hoho ,, mestilah tak pernah coz Eva pom tak pernah dengar ,, haha ... oke ,,
actually ,, na story pasal satu kisah ni ,, tak de kene mengena ngan duit pun sebenarnye ,, haha .. oke cam nih cite dye ,, 
tajuk dye .. KALAU DA SAMPAI IPOH ,,,,,
suatu hari seorang ibu menghantar seorang anaknya yang baru berusia 5 tahun menaiki bas 
Kuala Lumpur - Kangar ,, Ibu itu berpesan pada pemandu bas 
"Encik .. tolong tengokkan anak saya ya,,nanti da sampai Ipoh tolong bagi tahu anak saya ya ?"
 .. sepanjang perjalanan anak ini cerewet setiap kali. setiap minit dia akan bertanya pada penumpang sebelahnya "da sampai Ipoh ke belum ?" sampai kan dah malam pun si anak itu masih bertanya ..
penumpang sebelah menjawab " tidur ajelah , belum sampai lagi nih, nanti da sampai saya kejutkan" ,, 
tapi si anak tetap tak mahu berdiam , si anak pergi ke pemandu bas dan bertanya soalan yg sama ,, 
pemandu menyuruhnya tidur , nanti akan dikejutkan,,
lalu si anak pun tidur dgn nyenyak shingga apabila telah melepasi Alor Setar , 
tiada seorang pun membangunkannya , tersedarlah pemandu dia lupa membangunkan 
si anak tadi , lalu beliau bertanya kepada semua penumpang perlukah berpatah 
balik ke Ipoh kerana kasihankan si anak tadi maka mereka berpatah balik ke Ipoh 
dan sesampai di Ipoh, si pemandu mengejutkan si anak tadi ,,
 "Nak , sudah sampai Ipoh,"
"Oh sudah sampai ye?" lalu si anak membuka beg pakaiannya dan 
mengeluarkan nasi bungkusnya ,, penumpang semua kehairanan ,, 
"Bukankah kamu hendak turun di Ipoh?" tanya pemandu.
"Bukanlah , mama saya pesan kalau da sampai Ipoh, saya boleh makan bekalan nih !"
pemandu dan penumpang "$%^&*#" .... 
hahaha ,, sengal an dak nih ? cepuk kunk tawu la ! ,, saje jewp ,, 
guwau2 malam ,, nyte all my readers ,, (O_o)

1 comment:

Azahari Yassin said...

hahaha, best2! bwu ingt nak ciankn budak tu hehe ^^ follow u