♥ that's my cikarO ♥

Tuesday, 2 August 2011

♥perghh! 5 tips Mulakan Hubungan Baru...♥

guyz ..... u all majoriti nyerr student ryte ? so as a stdent at satu2 college or university tuh mesti u all akan bercampur ngan ramai Owang an .... then ta sume dari kalangan kite yang berani na bertegur lau nampak someone yg menarik perhatian or minat kowang an ... 
pena ta terase 'perghh ..cun kOwt awek uhh!' or ... 'Woww .. ensem nyerr dye .. jambu kOwt!' ........pena ta ? pena ta ? harus la an ... tambah2 fitrah manusia yg sukekan something yg nampak beauty .. smart .. gojess nih ryte ? rase cam na jewp tegur ... dengan kadar segera ase geram  jewp na mintak num hp an an an ? 
first sekali an ..... try cari satu kesempatan yg u all leyh borak2 ngan dye ... kejap pun jadi lahh ... tanye jewp pape .. tapon juz usek la dye ... cth* 'wow awk comel pakai shawl nih' ... sah2 la awek tu tersenyum2 malu kucin tapi dalam bagai na rak bile u all puji dye ... but ! if tade respon or anda ta di layan @ d jeling ... elex2 lu .. chill ... sok luse masih ade .. kaco selagi dye ta marah depan Owang ... hahaha ... haaa yg nih bukan tips ... [senget!] ta yah rr pikir negetif sangat .. dye bajet jual mahal la tuh .. ta pun hero u all tu bajet machoo lau yang tegur dye tuh pompuan ...
second .... bile da mule berkenalan ... jangan terlalu mengkritik diri .... ta sume pompuan @ laki yang suke lelaki/pompuan yang salu sangat rendah diri ....'if u all ta yakin dengan diri sendiri apatah lagi la mamat or minah tu na yakin ngan u all ... ryte?' terlalu merendah diri pom kadang2 membosankan .. nyampah ngat aihh ..!
yang ketiga ........ bahasa tubuh yg ramah .... u all lau ase na senang di tegur @ harap2 ade yg ase tertarik ngan u all ...... muke harus la manis ..... ajin senyum ... bersupan santun mcm eva nih an ... sifat yakin diri penting keyh ... if senyuman u all tade respon ? pedulikan lahh ... ta luak pun kan senyuman uh ? berpahala lagi kowt ! even u all ta ber style sangat pOm .. smart & kemas tu penting .. jangan la cOmot sangat keyh ... badan jangan berbau ye .. eeiiiuuu !!
keempat lakkk .....'sense of humor' ..... if u all ade sense of humor lam diri .. pasti suasane lebih meriah & akan wat u all akn lebih selesa ... silap2 itu akan menjadi daya penarik perhatian pada u all ..... sume owang selesa with someone yang ceria selalu .. bijak berkate2 sangat2 la main peranan ... sweet and pandai amek haty pom penting juge ...
lastly an ....... u all kena jadi pendengar yang baek .. memangla awal2 kenal banyak mende yang na di share .. na d story ... kadang2 da malas na dengar sampai terase panas da telinge tapi layankan aje ... let him/her knoe yg u all memang betul2 hargai and respect them ... sebabkan ..... kadang2 bile kite dengar owang berceloteh .. kadang2 dye tu lawak an ? cam comel2 gak kadang2 ... so ta salahkan lau kite juz dengar jewp if tade idea ...^_^
berkawan elok2 .. bia kekal selamanye ...!




p/s: tiap perkenalan indah itu ibarat kertas puteh yang kosong ... u all as colours lahh harus mencorakkannyerr ... dengan kadar segera sampai jd lukisan kenangan hati yg terindah dalam hidup ...^_^ .... 

8 comments:

jeffjamal said...

wah..leh jd DR LOVE dh nie.. =P

Eva DaNiaL said...

wahh ! da bOleyh kerr ? suke nyerr eva !

Feqz Renjiro said...

a'ah,,da bleh pggl dr. Eva pasni ! kan3? =D i na try la tips2 ni,,msty berkesan pnye!! ^^

jeffjamal said...

hmmm...tp kn,eva dh praktik dh ke tips2 neh??..amcm?menjadi ke tidok??..hehe..

Ku Azhar said...

Dr Cinta! smekom! hehehe

Eva DaNiaL said...

jeffjamal > berkesan dOwh ! try2 la ea ....
ku azhar > wsalam ! haha

aryunsageh said...

da ble jdik dr.love..

Eva DaNiaL said...

arynsageh > memey r ! aha! xtawu ea ? wut wutt ~